AKSARAY / SARIYAHŞİ - Hacı Mehmet Cömert Çok Programlı Anadolu Lisesi

Hacı Mehmet Cömert Çok Programlı Anadolu Lisesi

Özal mah.Sağlık sok. no3 Sarıyahşi/AKSARAY
Vizyon
Öğrenci ve yetişkinlerin olabilecekleri en iyisi olmalarında model, lider bir kurum olmaktır.
Misyon
Her türlü eğitsel ve yönetsel duygu ve davranışı çağdaşlaşma vizyonu ile bağdaştırmak.
Kütüphane Kitap Sayısı :2650
Öğretim Şekli :Öğrencilerimiz saat 08:20 ´de derslere aşlamakta ve saat 15:40´da eğitim öğretimi tamamlayarak evlerine dönmektedirler.
08:20 ile 15:40
Yabancı Dil
Okulumuzda yabancı dil olarak İngilizce okutulmaktadır. Bunun yanı sıra Almanca ikinci yabancı dil olarak okutulmaktadır.
Ulaşım
Sarıyahşi ilçe dolmuşları sabah ve öğle saatlerinde ilçeden ve aynı zamanda Kırşehir, Ortaköy ile Şereflikoçhisar yönünden karşılıklı kalkmaktadır. İlçe genelinde ulaşımın asıl döngüsü özel araçlarla sağlanmaktadır.
Okulumuzda sadece köylerden gelen öğrenciler için servis imkanı vardır.
Yerleşim Yeri
Sarıyahşi ilçesi Ankara Şereflikoçhisar ilçesine 30 km uzaklıkta yer almaktadır.İlçede evler çoğunlukla sobalıdır ve kiralar 500-750 TL arasında değişmektedir. Öğretmenler genellikle Kırşehir Merkezden geliş- gidiş yapmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Aksaray il merkezine 90 km uzaklıktadır. İlçe merkezinde yer almaktadır. Ancak genellikle daha yakın olan Kırşehir iline ulaşım daha kolay sağlanmaktadır. Okulumuzun Kırşehir il merkezine uzaklığı 35 km´dir
Okulumuzda 70 Anadolu Lisesi öğrencimiz bulunmaktadır.
Okulumuz Erasmus Plus Projesi kapsamında çalışma ve faaliyet sürdürmektedir.